02 Iulie 2016 | Directia de Asistenta Sociala a Municipiului Bacau, adresa: Romania, Bacau, Stefan cel Mare nr. 17A (600359) Romania, Bacau, Stefan cel Mare nr. 17A (600359) | Directia de Asistenta Sociala a Municipiului Bacau, telefon: +40 372.777.859+40 372.777.859 | Directia de Asistenta Sociala a Municipiului Bacau, email: dasbacau at gmail dot comdasbacau at gmail dot com
 

Alocatia de stat pentru copii


Facebook Google Plus Twitter Stumble Upon delicious

Se acorda:
1. Conform Legii 61 / 22.09.1993 privind alocatia de stat pentru copii.
2. Conform Hotararii Guvernului 1026 / 09.08.2006 privind masurile pentru aplicarea dispozitiilor Legii nr. 61 / 1993.


TITULAR ŞI BENEFICIAR al dreptului de alocatie de stat pentru copii este copilul in varsta de pana la 18 ani, iar alocatia se plateste unuia dintre parinti in baza acordului acestora.

CUANTUM - 200 lei / lunar, pentru copii in varsta de pana la 2 ani (3 ani, in cazul copilului cu grad de handicap). - 42 lei pentru toti copiii peste aceasta varsta.


Stabilirea si plata drepturilor

Beneficiaza de alocatie de stat pentru copii, toti copiii in varsta de pana la 18 ani, iar in situatia tinerilor care au implinit varsta de 18 ani si care urmeaza cursurile invatamantului liceal sau profesional, organizate in conditiile legii, alocatia de stat pentru copii se acorda pana la terminarea acestora.

Stabilirea dreptului la alocatie de stat pentru copii se face pe baza cererii tipizat depusa de reprezentantul legal, in numele copilului, si a actelor din care rezulta indeplinirea conditiilor de acordare a acestui drept.


Acte necesare:

  • cerere tip completata personal;
  • certificat de nastere pentru copil - copie si original;
  • copie acte de identitate ale ambilor parinti - copie si original;
  • copie act de identitate pentru copilul peste 14 ani;
  • dosar cartonat cu sina.

Nota: la depunerea dosarului trebuie prezentate actele de identitate ale parintilor si certificatul de nastere al copilului in original.

Pentru virarea banilor in cont bancar, se va prezenta un extras de cont cu stampila si semnatura bancii (OTP BANK, ATE, BCR, BRD, RAIFFEISEN, C.E.C., CARPATICA, BANC POST, LEUMI, INTESA SANPAOLO, ROMANIAN INTERNATIONAL BANK, PROCREDIT, PIREUS, TRANSILVANIA, ROMEXTERRA, GARANTI, VOLKSBANK, UNICREDIT TIRIAC, ALPHA BANK, EMPORIKI, CREDIT EUROPE BANK, MILLENIUM).

Pentru copiii nascuti in strainatate se va prezenta o declaratia notariala din partea ambilor parinti care sa ateste ca nu primesc drepturi banesti pentru minorii nascuti in strainatate din partea statului strain.

Plata alocatiei de stat pentru copii se face incepand cu luna urmatoare celei in care s-a nascut copilul. in cazul in care cererea este inregistrata ulterior lunii in care s-a nascut copilul, plata alocatiei de stat pentru copii se poate face si pentru perioadele anterioare, dar nu mai mult de 12 luni. Plata drepturilor pentru alocatia de stat pentru copii se asigura de catre AJPIS Bacau.

 

Despre noi

Vezi istoricul si misiunea serviciului nostru.

Citeste »

Ajutor

Verifica rubrica Intrebari frecvente pentru a gasi raspunsul la cele mai comune probleme.

Intrebari frecvente (FAQ) »

Ia legatura cu noi

Telefon: +0234.581.643
Email: dasbacau at gmail dot com

Contact online »